vrijdag 18 maart 2011

Het blijft hard waaien

Vanmorgen maar weer eens de stoute schoenen aangetrokken voor een lange rit. Omdat de wind uit het noord-westen kwam eerst maar er tegen in. De temperatuur lag behoorlijk hoger dan vorige week, maar het waaide net zo hard. Volgens de Aart-logica zou je dan met de wind mee moeten starten. Voor Wickies is dat niet handig.
Nu heeft Aart wel meer rare logica, zoals je huis te koop zetten om een nieuwe fiets te kunnen aanschaffen (zie:  www.montventouxvirus.blogspot.nl).

Aldus een mooie route uitgezocht en vertrokken richting Grijpskerk. Vanaf Boerakker is dat zo goed als rechtdoor. Daarna nog een stukje rechtuit richting Munnikezijl om halverwege af te slaan naar Pieterzijl. Met nog steeds de wind recht op de kop naar Burum.
















Grote satellietontvangers aan de rechterhand en de vlakte links. Door Burum richting Buitenpost wat ik net niet haalde, de weg naar Gerkesklooster trok meer. Linksaf langs het Van Starkenborghkanaal. Genoemd naar jhr. Edzard Tjarda van Starkenborgh Stachouwer, de vader van de laatste Gouverneur-Generaal van Nederlands-IndiĆ«.    http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Starkenborghkanaal

Met een flinke wind in de rug over de 30 per uur langs het kanaal naar Gaarkeuken en van daar uit terug naar huis. Fijne rit.

Statistieken:
57,68km in 2u 12m 40s
snelheid gem 26,1 km/h
snelheid max 37,5 km/h
hartslag gem 153 bpm
hartslag max 180 bpm (voluit het viaduct op)

Nog 29 dagen, dan mogen we los in Limburg.

2 opmerkingen:

  1. en maar weer eens goed bezig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je echt sterk wil worden, moet je heel veel tegen de wind inrijden. Verder is het heel grappig om tegen de wind in terug te fietsen om mentale weerstand/hardheid op te bouwen, zodat je met verzuurde benen in J-W staat de Dijklaan op kan zwalken :P
    Is mijn huis verkopen om een nieuwe fiets te kopen raar ? Mwah, denk het wel ;)

    Je hebt weer mooie trainingsrondje gemaakt, ga zo door !

    @Patrick : hoe staat het met jouw trainingsarbeid ? Af en toe lees ik hele goed edingen van je, dussss ben daar erg nieuwsgierig naar ;)

    @Beiden/alle Dijkridders : Succes !!

    BeantwoordenVerwijderen