zondag 20 maart 2011

Een mooie zondag

En dat was het. Eerst koud, maar wel volop zon en 3 Dijkridders aan de start. Tenminste dat dachten wij.
Kenden we al Sjaak Afhaak, sinds vanmorgen kennen wij ook Luit Aansluit. Precies om half 10 kwam Steenhuisridder Paul zich melden voor de prikkel.
Met 3 man race en 1 ATB snelden wij over de Diepswal via de Carolieweg richting De Wilp. Bert en Wim deden goed kopwerk en daarachter maakten Freek en Paul nader kennis. Door Siegerswoude en dan naar Bakkeveen, door de bossen en naar de heide. Prachtig daar en mocht je denken dat je daar de enige bent, dan kom je bedrogen uit.

Onze held van nr 53 ging zich behoorlijk te buiten op zijn ATB en voerde de snelheid op tot ver boven de 30km/h. Af en toe moesten wij hem tot de orde roepen wilden wij niet afgeput en uitgepeigerd thuis komen.
Bert had de sprint in De Wilp al op zijn palmares bijgeschreven en moest als vanouds in de gaten worden gehouden.




Na wat omtrekkende bewegingen rond Bakkeveen trokken wij via Haulerwijk terug naar Leek. Zevenhuizen was voor Bert en even buiten dat dorp wilde hij uitrijden richting Leek. Een luizige opmerking natuurlijk als je weet dat er nog 1 plaatsnaambordje te verdelen is. In snelheid was dit de snelste sprint en met 47,5 km/h op de teller kreeg Freek te maken met het zogenaamde Kievitsyndroom. Dat wil zeggen sprinten tot je ketting breekt.
De ketting sloeg om de cassette en het achterwiel blokkeerde. Geen ongevallen, wiel eruit en zonder ketting verder. Door de ridders naar huis geduwd. De strepen op de weg zijn nog de stille getuigen en van de band is niets meer over.
Daarnaast een beschadigd frame en een gigantische slag in het achterwiel. Mooie klus voor de mannen van Bikelife.


Statistieken:

47,00km in 1u 47m 27s
snelheid gem: 25,7
snelheid max: 47,5
hartslag gem: 150
hartslag max: 178


Nog 27 dagen tot de AGR.

4 opmerkingen:

  1. Oei, De Rustige Dijkridders veranderen langzaam maar zeker in De Razende Dijkracers...dat beloofd wat als de Huilversume Dijkridder zich begin april in Leek meldt....hij kan z'n borst dus nat maken !

    Goede zondagmorgenprikkel heren, ga zo door.

    Mooi mazzel dat er geen ongelukken zijn gebeurd, want het had heel anders af kunnen lopen. Beter het bandje er zo uit ziet als je gezicht, armen en benen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brrr. Linke soep. En ik altijd maar denken dat fietsen ongevaarlijk was. Ik weet zo langzamerhand wel beter.
    Enig idee hoe zo iets kan gebeuren?
    Plegen we wel genoeg onderhoud aan onze fietsen?
    Moeten we soms ieder jaar onderdelen zoals kabels en ketting vervangen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wim zei dat ik te sterk ben voor mijn fiets en dat zou betekenen dat ik een hele dikke ketting nodig heb of een extra sterke. Was trouwens al van plan om de ketting voor de AGR te vervangen en ben dus door de werkelijkheid ingehaald.
    Vorig jaar heeft de ketting door eigen toedoen uit elkaar gelegen en daar zou best een zwakke plek uit ontstaan kunnen zijn. Eigenlijk had ik em toen moeten vervangen.
    Maar goed, vanmiddag staat de Liquigas Replica weer gereed en kan ik morgen verder met mijn training.

    Nog 23 dagen voor de Dijkridders zuid limburg gaan plagen.


    http://racefietsonderhoud.wielrennenmaastricht.nl/index.php?page=onderhoud-ketting-tandwielen-racefiets

    BeantwoordenVerwijderen