zondag 12 april 2015

De hel van Zuidlaren

We schrijven een week voor de AGR en echt getraind is er nog niet. PdP wist een route die samenviel met een uitgepijlde route van Roden naar Zuidlaren vv, 60km met mooi weer en weinig wind. Het werden er bijna 71.
Om de feestvreugde nog wat te verhogen ging Eus ook mee. Effe de benen los wist P en als we die 60 in de benen hebben komt het in Limburg ook wel goed. Uit betrouwbare bron had ik in de afgelopen dagen al vernomen dat de 65km AGR ook zonder training best te doen is, dus....

Kwart voor 10 onderweg naar Roden en het zag er inderdaad heel goed uit. Nu nog soepel trappend waren we al snel bij het vertrekpunt waarbij we direct rechtsomkeert konden maken omdat de route in tegengestelde richting lag. Over de Brink naar Lieveren en dan via Langelo over Peest naar Zeijen. Het ging mooi en na een gemiste richtingspaal pikten we aan bij een grotere groep die een mooi tempo aanhield. Met z'n tienen reden we naar Zuidlaren voor een kleine ravitaillering en een, om in Mauritsterminologie te blijven, kleine urinelozing.

Voor de terugweg kozen we niet de gepijlde route, maar de kortste weg naar huis. Veel tegenwind die ook in kracht was toegenomen maakte het er niet gemakkelijker op en af en toe werden de krachtsverschillen duidelijk. Gas terug en af en toe een pauze maakte dat we alle drie niet geheel kapot thuis kwamen.
In Vries vielen we midden in een soortement van bevrijdingsfeest en moesten het afleggen tegen de verkeersregelaars. Over Donderen naar Peize waar we de vrouwen elite van de SFC achterop reden. Binnendoor over Leutingewolde en Nietap terug in Leek.

Volgende week het echte werk, bier en hamburgers op de finish in Valkenburg :-)



Statistieken:
70,79km in 2u 47m 07s
snelheid gem 25,4
snelheid max 40,4
hartslag gem 150
hartslag max 168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten