zondag 19 oktober 2014

Ronde van het Ronostrand

Dur, dur d'ĂȘtre BeBe....

KL204 kon niet dus was alle hoop gevestigd op een ontketende BeBe. XPO had in de afgelopen week al diverse malen laten weten dat zij in een bloedvorm stak, dit in tegenstelling tot PdP die met deze ronde in het vooruitzicht zich steeds slapper ging voelen. Plankenkoorts misschien? Hij stond er wel vanmorgen om kwart voor 9 en eenmaal bij XPO aangekomen bleek dat BeBe het moest laten afweten vanwege een opkomende griep. Inderdaad: dur dur..... Het valt ook niet mee.

Wat een drukte bij het Ronostrand waar tegelijkertijd met de ronde ook een hondenspektakel gaande was. Het was even zoeken naar de juiste inschrijfplaats, de scan and go was niet echt heel duidelijk aangegeven zodat nutteloze tijd verdaan werd in de rij zonder s&g. Eenmaal op weg bleek dat het een redelijk zwaar parcours zou worden dat geheel op het lijf van XPO geschreven leek. Daar waar Wickie en P de nodige moeite hadden leek het of hij vloog. Het kon ook aan bijna niets anders liggen dan zijn nieuwe trapas.
Na een iets te snelle start deden we het rustiger aan en genoten van het mooie weer en de omgeving. Vlak voor de ravitaillering werden we ingehaald door een ontsnapte Dalton, die bij de krentenbollen ingerekend werd door zijn clubgenoten van de SFC.

Na de pauze het zelfde verhaal, mooie route, mooie omgeving (en dat zo dicht bij huis) en vooral droog weer. Voor het gemak vergeten we de harde wind. Ergens halverwege het tweede bedrijf raakten wij met een aantal anderen het spoor behoorlijk bijster en de vriendelijk aangeboden hulp van een organisator om ons weer op het juiste spoor te zetten was van bijzonder korte duur omdat hij na de eerste bocht al uit het zicht was verdwenen. Toch vonden we het spoor terug en vervolgden onze weg naar het eindpunt. Eenmaal binnen restte ons niets anders dan onze welverdiende medailles op te halen en huiswaarts te keren.
In Roden nog een ijsje en koffie met Speculaaskoek toe.


Statistieken:
47,40km in 2u 27m 00s
snelheid gem 19,4
snelheid max 28,9
hartslag gem 156
hartslag max 174


Geen opmerkingen:

Een reactie posten