donderdag 24 juli 2014

Kreta

Woensdagmiddag laat, een appje van KL wie er mee gaat fietsen. Rondje van 2 uur. Wickie had wel trek en de rest niet zodat er niets anders overbleef dan de kar met z'n tweeën trekken. Om precies 7 uur stond de KL204 voor en besloten we tegen de wind in richting Groningen te trappen om vervolgens met een grote boog bij Grijpskerk uit te komen waar het mooiste zou beginnen, namelijk vol met de wind in de rug naar huis.

Het waaide pittig, met de vlaggen strak aan de mast dus minstens kracht 4. Daar waar wij anders immer op gekraak uit de fiets van Klaas werden getrakteerd was nu alleen het tevreden snorren van zijn derailleur te horen. Het bewijs dat JtV zijn werk goed had verricht. En wat is er prachtiger dan fietsen zonder ergernis over materiaal en materieel.

Van Leek langs het meer naar De Poffert en via Hoogkerk naar de noordzijde van de stad. Met nog steeds de wind vol op de kop ging het toch voorspoedig en KL wilde zich behoorlijk in het zweet rijden, want ijdel als hij is moest het wel glimmen op zijn op Kreta gebruinde lijf......
Zo gezegd zo gedaan, ook met zijwind ging het helder op en regelmatig trapten we boven de 30.

Eenmaal in Grijpskerk moesten we even van de fiets om de inwendige mens op krachten te laten komen alvorens het gas er op mocht. Na ons van alle overbodige ballast te hebben ontdaan konden we weg. Wat ging het mooi en wat ging het snel. Prachtig kop over kop voor de wind met 40+ was het in een woord genieten geblazen. Jammer wel dat de wind wat was gaan liggen en er van de gedroomde plannen iets minder terecht kwam. We hadden de 50 willen aantikken, maar dat bleek in onze hoedanigheid niet mogelijk.

Even voorbij Boerakker kwam de klad erin, we moesten inhouden en konden daarna niet echt meer versnellen. Rustig trappend tot aan het viaduct van Tolbert, toen nog even bergop en uitrijden naar huis.

Nu nog even geen ritafbeelding vanwege het gebrek aan Google earth op mijn vakantie-adres.

Statistieken:
52,08km in 1u 50m 18s
snelheid gem 28,3
snelheid max 40,9
hartslag gem 150
hartslag max 180

Geen opmerkingen:

Een reactie posten