zondag 7 april 2013

De Generale

Daar waar Parijs-Roubaix in 2015 over een geasfalteerd parcours zal gaan (bericht van 2e paasdag) moesten Wim en Wickie het doen met klinkers en beton. Lag de focus eerder deze week op de Holterbergtocht van 85km, gisteren werd dit drieste plan bijgesteld doordat J-W geveld was door de griep. Het werd een rondje Lauwersoog, ook mooi. Wickie had PdP nog gevraagd, maar die had verplichtingen jegens KloosterJan en zou pas om 11 uur vertrekken. Hij liet de kans om 2 uur lang warm te trappen helaas liggen.

En dus vertrokken Wickie en Wim om 9 uur richting Lauwersoog. Gelukkig was de wind gedraaid van oost naar west en dat maakte het iets minder koud en beloofde veel goeds voor de terugweg, met andere woorden veel rugwind onderweg naar huis. In de mist reden we via Boerakker richting Grootegast. Wat een rust onderweg, bijna geen mens bij het pad. Enkel een koster onderweg naar zijn kerk.
Driftig trapten wij door, de straffe wind trotserend. Grijpskerk was in diepe rust, maar in Lauwerzijl en Zoutkamp zagen wij al tekenen van leven. Tegen de wind in zagen we behoorlijk af en gelukkig kwam er even buiten Zoutkamp een zestal snelle en sterke mannen ons voorbij en konden we mooi aanpikken. Dat ging snel, ze trapten 31 tegen de wind en voor ons uit de wind was dat prima. De stop lag voor hen op dezelfde lokatie als de onze in Lauwersoog.

De koffie met uiteraard appelgebak smaakte prima en na ongeveer 20 minuten probeerden wij de draad weer op te pakken. Zonder onze voorrijders bleek dat toch erg lastig. Hadden we dan toch moeten wachten? Nog geen 5 kilometer onderweg en we werden weer door ze ingehaald, Al waaierrijdend pikten we aan, maar ik heb nog nooit een zestal zo beroerd waair zien rijden. Al zwalkend over de weg kostte het mij als laatste man veel energie om in het spoor te blijven. Zoveel dat ik moest lossen en Wim en ik op eigen tempo door moesten.

Het werd steeds zwaarder en de kilometers gingen tellen. Ondanks de meewind bleef het zwaar en na 86,6km stonden we weer op de Dijklaan. De lus over Surhuisterveen hebben we voor het gemak maar overgeslagen.


Statistieken:
86,6km in 3u 18m 40s
Snelheid gem 26,2
Snelheid max 37,2
Hartslag gem 150
Hartslag max 171


Nog 6 dagen tot de AGR. Het belooft als wij de weersvoorspellingen mogen geloven, een mooie fietsdag te worden (zonnig, 14graden en weinig wind is een 8).

3 opmerkingen:

  1. keurige rit heren,
    kon het niet maken afspraak met Jan te annuleren maar dit maakt wel nieuwsgierig.
    wij rondje Zuidhorn e.o., bijna 40 km, maar wel heel leuk.
    jan moet nog km's in de benen krijgen na een half jaar pech met de gezondheid.
    komt allemaal goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker een mooie generale voor zaterdag !
    Mijn langste tocht was tot nu toe ca 75 km, wordt lachen zaterdag met al die hobbeltjes, vooral als we nonstop de 150 km fietsen ;)
    Nog slechts 3 nachtjes slapen voordat we gaan terrassen in Valkenburg.
    Lekkerrrrrrr hoorrrrrr

    VDS24

    BeantwoordenVerwijderen