zaterdag 7 april 2012

De kop van Drenthe

Om 8 uur vertrek vanaf het sportcentrum richting de oude melkfabriek van Roden. Aldaar ingeschreven en vertrokken. Goed gepijld reed het voor de wind aan redelijk makkelijk richting Langelo. Vanaf Lieveren ligt daar een prachtige kasseienstrook waar ik een bloedhekel aan heb. Asfalt is nog steeds favoriet.
Maar goed door elkaar geschud maakten wij een omtrekkende beweging en kwamen uit in Norg. De groep werd steeds groter en op een gegeven moment reden we met ongeveer 20 m/v. Totdat er pech ontstond en de TFC-ers met z'n 5-en verder moesten.
Een deel van de geloste groep kwam later weer bij en tot aan Zuidlaren reden wij gezamenlijk op. Wij stempelden niet en reden direct door richting Borger, het keerpunt van de tocht.

In Borger stempelen was onmogelijk omdat wij een kwartier voor opening van De Deugniet voor de deur stonden. Op aanwijzen van ene Alex rustten wij in Hotel Bieze met prima koffie en heerlijke appelcake. Daarna kwam het er op aan. Tegen de wind in is het een stuk lastiger, vooral als het boven de 30 gaat. We werden ingehaald door een snelle groep en we haakten mooi aan. Zij hielden ons uit de wind en zo was het toch prima te doen.

Het geknal tegen de wind in eiste op den duur zijn tol en langzaam ging mijn lamp uit. In Rolde was de snelheid en de koek op. Ik had al nagedacht over een alternatief en besloot dat uit te voeren. Waar de groep rechtsaf sloeg zou ik rechtdoor naar Assen rijden en bij mijn schoonouders een welverdiende pauze inlassen.
Zo gezegd, zo gedaan zou je zeggen als niet Sander bij mij aanpikte omdat hij het ook te snel vond gaan. Samen beraamden wij een alternatieve route en met goed om en om kopwerk baanden wij ons een weg door winderig Drenthe. Was de wind bij vertrek nog ongeveer kracht 3 voor ons gevoel werd het langzaamaan makkelijk 5.

Gelukkig kwam Leek steeds dichterbij en op de Kerkweg scheidden na 124km onze wegen.
Mooie tocht, maar in snelheid net iets te zwaar. En nu Paaseieren eten.



Statistieken:

125,27km in 4u 41m 20s
snelheid gem 26,7
snelheid max 36,5
hartslag gem 149
hartslag max 182

2 opmerkingen:

  1. Ja, er zijn een paar TFC-ers bij die kunnen er wat van. Maar meestal gaan er ook wat minder snelle jongens mee, en dat tempo is goed te volgen.
    Vaak zie je ook een mailtje voorbij komen met TFC-ers die wel met een rit willen meedoen, maar dan met de "langzame" groep. Ook kun je dat zelf in een mailtje aangeven. Geheid datje medestanders treft.
    De donderdagavond wordt ook niet te hard gereden. Daaraan heb ik vorig jaar een paar keer meegedaan.
    Tsja, en dan zijn er natuurlijk ook nog de trage Dijkridders. Daar draait het niet om snelheid maar om gesnelligheid.
    Groet, J-W

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind 124 km toch wel een hele prestatie....gr.53

    BeantwoordenVerwijderen