vrijdag 8 augustus 2014

Naar het zuiden


Het verblijf in dit deel van Denemarken verloopt wat anders dan gepland en dus weinig tijd om de fiets te pakken. Na bijna 2 weken weer eens gelegenheid en gelijk maar besloten eens naar het zuiden, dwz richting Assens, te gaan rijden. Ooit, lang geleden, ook daar eens vakantie gevierd en nu een kijken of het er nog staat. Uit mijn analoog fotoarchief van 1990 nog een foto opgediept van de Deense Majesteit die daar op zomerbezoek kwam. Geen dranghekken en van beveiliging heeft daar nog nooit iemand gehoord, hoe relaxed.
Maar goed, tijden veranderen en ook dit mooie land. Vertrokken in de richting van Norre Aaby om vandaar de 131 naar Assens te volgen. Doorgaans is dit goed te doen, maar op deze dag leek het wel of iedereen haast had zo werd er gejakkerd. Dan maar de eerste rechts en langs de kust naar het zuiden. Mooie uitzichten en mooie hellingen. 

Eenmaal in de buurt van Assens had ik opeens geen zin meer daar binnen te rijden en ben afgeslagen richting Vissenbjerg. Voor een paar km naar het oosten en dan weer naar het noorden met de wind mee naar huis. Helaas kent Denemarken niet zo'n verscheidenheid aan landwegen als Nederland en zo kwam ik al snel weer op de 131 waar ik eigenlijk helemaal niet wilde uitkomen. met een beetje oponthoud en wat omrijden uiteindelijk weer op de kustweg uitgekomen om vandaar richting Middelfart te gaan.
Van daar is het nog maar een stukkie naar Vejlby Fed.


Statistieken:
70,79km in 2u 33m 15s
snelheid gem 27,7
snelheid max 52,5
hartslag gem 154
hartslag max 173


Geen opmerkingen:

Een reactie posten